Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

Citronpaj med maräng

citronpaj med maräng lemon curd
Foto: mästerkocken.se

Smarrigt recept på citronpaj med maräng. Receptet är lite svårt att göra, men väldigt god när pajen väl är färdig.

Ingredienser citronpaj med maräng

(8-10 portioner)

Pajskal till citronpaj med maräng:

  • 125 g rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 ägg
  • 4 dl vetemjöl

Pajfyllning till citronpaj med maräng:

  • 2 citroner (knappt 1 dl juice)
  • 3 äggulor
  • 125 g smör
  • 2 dl strösocker

Maräng till citronpaj med maräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker

Gör så här citronpaj med maräng:

1. Mixa ihop smör, socker och ägg smidigt.
2. Rör ner mjölet och samla till en deg.
3. Låt pajdegen vila kallt i en timme.
4. Sätt ugnen på 225°C.
5. Kavla ut degen och klä en pajform, ca 28 cm i diameter.
6. Grädda pajskalet i 10 minuter
7. Ta ut pajskalet och låt det svalna.

8 Sätt ugnen på 250°C, grill eller enbart övervärme.
9. Tvätta citronerna ordentligt och riv skalet fint och pressa ut citronjuicen.
10. Vispa ihop citronjuice, citronskal och äggulor.
11. Smält smöret och blanda ner socker och citronblandningen. Sjud på svag värme tills krämen tjocknar.
12. Låt den kallna och häll i pajskalet.

13. Vispa äggvitorna styva. Tillsätt sockret, lite åt gången och vispa till en tjock marängsmet.
14. Fördela jämnt på citronpajen.
15. Grädda pajen i ca 3 minuter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *